Welk type dak gaat het langst mee?

Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden, kunnen houten dakspanen 50 jaar meegaan.

Welk type dak gaat het langst mee?

Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden, kunnen houten dakspanen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten dakspanen te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden. Dakbedekking van leisteen heeft een mooie, klassieke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Veel mensen zullen deze optie kiezen simpelweg vanwege de natuurlijke schoonheid. Dit stenen dak is zeer duurzaam. Leisteen heeft een hoge dichtheid waardoor het volledig waterdicht is en bestand tegen andere elementen zoals sneeuw, harde wind en vuur. Zachte leistenen daken gaan slechts 50 tot 125 jaar mee, maar daken van harde leisteen gaan 75 tot 200 jaar mee.

Leisteen wordt ook niet aangetast door schimmel en meeldauw. Veel fabrikanten bieden 100 jaar garantie op een dak in leisteen, te wijten aan de extreme duurzaamheid. Metalen dakbedekking heeft meestal ongeveer hetzelfde gewicht, ongeacht waar u uw materialen vandaan haalt. Over het algemeen met ongeveer 750 pond per vierkant, lijkt dit misschien veel.

Maar slechts één vierkant kan een oppervlakte van maximaal 100 vierkante meter beslaan. De daken met de langste levensduur zijn over het algemeen gemaakt van materialen die zeer langzaam vervallen, zoals beton, klei en leisteen. Daken van metaal gaan ook erg lang mee. Asfaltshingle en houten dakspandaken hebben meestal de kortste levensduur.

Afval van dakmateriaal is gemeld als verantwoordelijk voor een groot percentage van het stortafval in de VS. Als het echter om een lange levensduur gaat, zijn leistenen daken ongeveer zo goed als maar kan en gaan ze gemakkelijk meer dan 100 jaar mee. Het helpt u ook te leren hoe u een geweldige dakaannemer kunt vinden, de verschillende dakcomponenten waarvoor u betaalt, hoe u voor een nieuw dak kunt betalen en nog veel meer. Behalve voor grote verbouwingsprojecten zoals het renoveren van een keuken of badkamer, is het installeren van nieuwe dakbedekking een van de duurste reparaties voor huisverbetering waarmee een huiseigenaar ooit te maken heeft gehad.

Het beste wat u kunt doen bij het kiezen van uw dakbedekkingsmaterialen is om met uw aannemer te overleggen over wat het meest geschikt is voor uw situatie en budget. Laten we met dit in gedachten de verschillende materialen die voor daken worden gebruikt eens nader bekijken om te zien welk dak het langst meegaat voor uw huis. Het snoeien van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan de levensduur van klei- of cementpannendaken helpen verlengen. Hoewel het geweldig is om cijfers op de levensduur van een dak te zetten, weet je gewoon dat er veel factoren zijn die uiteindelijk van invloed zijn op de levensduur van een dak.

Maar het is beter geschikt voor schuren, garages en misschien portiekdaken, en is geen erg goede oplossing voor de meeste huisdaken. Voor huiseigenaren die het niet erg vinden om om de paar jaar huisprojecten te doen, is een goedkoper dak dat 10 tot 15 jaar meegaat misschien perfect voor hen. Al meer dan 30 jaar helpt het team van Bill Ragan Roofing huiseigenaren bij het vinden van de perfecte asfaltshingle die geschikt is voor hun dakvervanging. Traditionele tegels zijn gemaakt van terracotta klei, maar er zijn ook keramische dakpannen (gemaakt van gebakken klei), evenals betonnen pannendaken.

Ze bestaan allemaal uit afzonderlijke tegels die in overlappende lagen over het dakoppervlak zijn geïnstalleerd, en ze hebben allemaal ongeveer dezelfde mate van sterkte en duurzaamheid. Maar helaas hebben de meeste daken gedurende hun hele levensduur goed onderhoud nodig om ze te onderhouden en hun levensduur te behouden. We denken dat het belangrijk is om enkele commerciële dakmaterialen op te merken die het minst aantal jaren meegaan, maar de beste keuze zijn voor platte daken. Metalen daken met staande naad hebben een levensduur van 30 tot 50 jaar, maar als relatief nieuw product wordt nog steeds informatie verzameld.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *