Is het veilig om een nieuw dak over het oude dak te plaatsen?

Je moet het dak afscheuren en een nieuw dak installeren. De huidige dakspanen krullen of verkeren in slechte staat - Het nieuwe dakspandak moet plat op uw oude dak liggen.

Is het veilig om een nieuw dak over het oude dak te plaatsen?

Je moet het dak afscheuren en een nieuw dak installeren. De huidige dakspanen krullen of verkeren in slechte staat - Het nieuwe dakspandak moet plat op uw oude dak liggen. Maar als het huidige dak krult, is dit niet mogelijk. Je kunt beter het oude dak verwijderen.

Een van de belangrijkste en meest eenvoudige redenen waarom een overlay niet mogelijk is, is wanneer u geen asfaltshingles heeft. Het installeren van een nieuw dak boven een bestaand dak kan alleen worden gedaan als je gordelroos hebt, omdat je alleen gordelroos over gordelroos kunt plaatsen. Het is niet mogelijk om materialen te mengen, noch om een nieuwe laag over leisteen of houten tegels te leggen. Het aanbrengen van nieuwe shingles direct over de bestaande laag wordt reroofing genoemd, wat het proces is waarbij een bestaande dakbedekking wordt teruggewonnen of vervangen.

Als de omstandigheden goed zijn, kunnen nieuwe gordelroos die over oude wordt gelegd net zo aantrekkelijk en duurzaam zijn als gordelroos die op kale omhulling wordt gelegd. Installatie is eenvoudiger dan voor een afscheurklus, omdat u de bestaande gordelroos kunt gebruiken als leidraad voor het leggen van de nieuwe. U moet er echter voor zorgen dat u gordelroos correct installeert, zodat ze plat liggen. En een goede klus is het installeren van nieuwe flitsen in plaats van te vertrouwen op de bestaande.

Het lijkt misschien een goed idee om nieuwe dakshingles over het oude dak te plaatsen. De waarheid is echter dat aanpak geen geweldige manier is om te gaan. Als uw dak ruw genoeg is dat het een volledige vervanging vereist in plaats van een reparatie, is het verwijderen van uw oude, versleten dak en het plaatsen van een nieuw dak de beste optie voor uw huis. Het plaatsen van een nieuw dak bovenop een oud dak dat problemen heeft, zal je in de toekomst alleen maar meer problemen bezorgen.

En misschien wel de belangrijkste regel voor het leggen van nieuwe dakspanen over oude dakspanen is dat de oude dakbedekking in redelijk goede staat moet zijn. Een professionele en eerlijke dakaannemer zal en moet u altijd waarschuwen als uw dak geen goede kandidaat is voor een overlay of herdaking. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen bij het leggen van uw nieuwe dakshingles en verwijder, indien mogelijk, de vorige laag voordat u dit doet. Als u in de toekomst wat verder kijkt, vermindert het gebruik van bitumen dakspanen voor uw dak de impact op het milieu.

Of het nu gaat om het repareren van een deel van het dak, of het vervangen van een geheel dak, het is altijd het beste om de oude dakspanen omhoog te trekken voordat u de nieuwe neerlegt. Duizend dollar besparen op een eenvoudige herdakbedekking klinkt nu misschien aantrekkelijk, maar de bijbehorende kosten van een latere vervanging vanwege de slechte fundering zullen dat zeker niet doen. Probeer de nieuwe dakshingles in de bestaande lagen te plaatsen voordat u beslist of u deze techniek wilt gebruiken. Het belangrijkste voordeel van het achterlaten van het oude dak is duidelijk dat u de rommel, verwijderingskosten en verwijderingskosten kunt minimaliseren als u de oude dakspanen op hun plaats kunt laten.

Voordat u een dakinstallatie uitvoert, is het altijd slim om eerst contact op te nemen met de fabrikant over de vereisten en alle garantieproblemen om later miscommunicatie te voorkomen. Als je een dak bovenop een oud dak gaat toevoegen, is het een goed idee om losse dakspanen te verwijderen en een nieuwe laag dakleer van 30 pond aan te brengen voordat je de nieuwe dakspanen legt. Herdakbedekking is een geweldige optie voor degenen die geen volledige dakvervanging nodig hebben, die een over het algemeen goed dak hebben dat aan het einde van zijn levenscyclus is of een dak dat langzaam zijn functie verliest. Scheur de startstrip of startstukken zo dat ze tegen de tweede loop van bestaande dakspanen botsen en zelfs met de voorkant van de bestaande dakbedekking liggen.

De nestmethode stoot de bovenrand van de nieuwe dakshingle tegen de onderkant van de bestaande dakshingle. Uw dakdekker kan meteen beginnen met de installatie van de nieuwe dakshingles, zonder tijd te besteden aan het verwijderen en afvoeren van dakspanen. Omdat dakvervanging het afscheuren van alles inhoudt, kan dit op elk dak worden gedaan, ongeacht het aantal dakspanlagen - ze zullen in elk geval allemaal worden verwijderd.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *