Is het goed om in de winter een nieuw dak op te zetten?

Het is heel goed mogelijk dat er tijdens de wintermaanden een succesvolle dakvervanging plaatsvindt. Als er in de winter een aanzienlijk lek of dakschade wordt ontdekt, raden we u aan om uw dak zo snel mogelijk te vervangen om het risico op verdere schade te minimaliseren.

Is het goed om in de winter een nieuw dak op te zetten?

Het is heel goed mogelijk dat er tijdens de wintermaanden een succesvolle dakvervanging plaatsvindt. Als er in de winter een aanzienlijk lek of dakschade wordt ontdekt, raden we u aan om uw dak zo snel mogelijk te vervangen om het risico op verdere schade te minimaliseren. Het is mogelijk om in de winter een nieuw dak te laten installeren. Hoewel gereedschappen en materialen suboptimale prestaties leveren, kan de juiste bemanning het doen bij weer boven het vriespunt en niet sneeuwt of regent.

Het installeren van een nieuw dak kan in de winter langer duren vanwege sneeuw en ijs. Zelfs als er slechts lichte sneeuwval is, kan het gevaarlijk zijn voor de persoon die omhoog klimt en op het dak werkt. Daarom volgen, controleren en analyseren we de weersvoorspelling zorgvuldig om te zien hoe dit een dakvervangingsproject zal beïnvloeden. Hoewel er een aantal obstakels zijn die kunnen optreden bij het installeren van een dak in de winter, is het nog steeds een perfect acceptabele tijd om dit te doen.

Professionele dakaannemers kennen zelfs de nodige technieken om ervoor te zorgen dat uw nieuwe dak niet negatief wordt beïnvloed door de kou. Sommige producten vereisen specifiek weer, maar over het algemeen kan 40 graden Fahrenheit en hoger goed werken voor dakbedekking. Hoewel takken en boomledematen dicht bij het dak moeten worden verwijderd voor algemeen onderhoud en bescherming, is het zeker iets dat u wilt overwegen te doen voordat u uw dak laat vervangen. Als u uw dak in de winter repareert of vervangt, komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat er een probleem is waardoor uw dak nu lekt, of kan leiden tot lekken zodra ijs en sneeuw worden opgestapeld.

Hoewel het volkomen acceptabel is om in de winter een dak te installeren, kunnen er gevallen zijn waarin u liever tot de lente wacht om opnieuw te daken. Sinds 1990 heeft het team van Bill Ragan Roofing hoogwaardige daksystemen geïnstalleerd voor huiseigenaren in Nashville en de omliggende gebieden van Middle Tennessee. Maar meestal hebben we de kans om 52 weken per jaar daken te installeren, ook tijdens de wintermaanden. Als het goed wordt gedaan en door ervaren dakaannemers, kan dakbedekking in de winter met succes worden uitgevoerd.

Wanneer u ervoor kiest om in de winter een dak te plaatsen, kan het hele project veel langer duren dan normaal. Het winterseizoen komt vaak met sneeuwval, harde wind, extreme temperaturen en ontdooien die schadelijk kunnen zijn voor uw dak. De meeste dakvervangingen duren maar een dag, maar slecht weer kan dat zeker verlengen, dus zorg ervoor dat je realistische verwachtingen hebt. Huisaannemers moeten de ervaring hebben om aan te bevelen wanneer winterdakbedekking onveilig of minder dan ideaal is.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *