Is het oké om een nieuw dak bovenop een oud dak te plaatsen?

Het installeren van een nieuw dak boven een bestaand dak kan alleen worden gedaan als je gordelroos hebt, omdat je alleen gordelroos over gordelroos kunt plaatsen. Het is niet mogelijk om materialen te mengen, noch om een nieuwe laag over leisteen of houten tegels te leggen.

Is het oké om een nieuw dak bovenop een oud dak te plaatsen?

Het installeren van een nieuw dak boven een bestaand dak kan alleen worden gedaan als je gordelroos hebt, omdat je alleen gordelroos over gordelroos kunt plaatsen. Het is niet mogelijk om materialen te mengen, noch om een nieuwe laag over leisteen of houten tegels te leggen. De meeste huiseigenaren willen weten of het mogelijk is om een nieuw dak boven een oud dak te plaatsen. U kunt nieuwe gordelroos plaatsen over bestaande gordelroos die in goede staat verkeren.

Hier zijn dingen om te bekijken als u serieus overweegt om uw nieuwe dakshingles bovenop de oude te plaatsen. Als u besluit dat u absoluut uw dak opnieuw moet aanbrengen, gebruik dan gelamineerde of dimensionale dakspanen, omdat ze dikker zijn en verspringende randprofielen hebben die helpen om eventuele hoge plekken of dips in de oude dakbedekking te verbergen. Zelfs met alle voordelen van het installeren van nieuwe dakspanen boven oude, zijn er momenten waarop het beter (of zelfs vereist) is om het oude dak af te scheuren en opnieuw te beginnen. Hierdoor is uw dak vatbaar voor beschadigde gebieden, die door de nieuwe laag dakshingles kunnen doordringen.

Het bouwpapier (zeilpapier) dat tussen de dakbedekking en de dakspanen wordt gelegd, is er om een zeer goede reden - omdat water een manier heeft om onder dakspanen te komen, ongeacht hoeveel lagen dakbedekking je hebt. U krijgt ook een dakinspectierapport met aanbevelingen over de vraag of uw dak geschikt is voor een nieuw dak of dat u moet overwegen het af te scheuren. Opnieuw dakbedekking is goedkoop, sneller, en handig in vergelijking met dakvervanging; echter, het heeft zijn beperking en kan alleen onder bepaalde omstandigheden worden gedaan;. Het is duidelijk gemakkelijker en goedkoper om de oude dakspanen op hun plaats te laten, maar er is wat speciaal voorbereidingswerk betrokken bij een herdak (het verwijderen van ventilatieopeningen, nokkappen en misvormde dakspanen, onder andere) en je moet nog steeds nieuwe flitsen vervangen of toevoegen, wat soms lastig kan zijn over oude dakbedekking.

In feite betekent het hebben van meerdere lagen dakspanen niet dat uw dak waterbestendiger is dan voorheen. Zodra je dakspanen net voorbij een ventilatieopening hebt geïnstalleerd, installeer je het knipperende stuk zodat het onderaan op de dakbedekking ligt, maar aan de bovenkant bedekt is met dakbedekking. De bovenstaande redenen zouden voldoende moeten zijn om u ervan te weerhouden simpelweg de nieuwe dakshingles over de oude te leggen, maar weet gewoon dat er nog meer redenen zijn waarom dit geen goede reden is om dit te doen. Bij herdakbedekking wordt echter een nieuw dak op het oude dak geïnstalleerd; daarom zijn er geen afscheurkosten.

Scheur de startstrip of startstukken zo dat ze tegen de tweede loop van bestaande dakspanen botsen en zelfs met de voorkant van de bestaande dakbedekking liggen. Als je weet dat het tijd is voor een nieuw dakspanen of zelfs een pannendak op je huis, heb je misschien gehoord dat je gewoon een nieuwe laag dakspanen over de bestaande kunt leggen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *