Kunnen dakreparaties worden vergoed?

Aanvullende vragen om de juiste belasting te bepalen. Als dat zo is, worden de kosten van het dakwerk gekapitaliseerd als een restauratie.

Kunnen dakreparaties worden vergoed?

Aanvullende vragen om de juiste belasting te bepalen. Als dat zo is, worden de kosten van het dakwerk gekapitaliseerd als een restauratie. De kwestie van dakreparatie en -vervanging vormt een eeuwenoud dilemma voor belastingprofessionals en onze klanten. Over het algemeen (en meestal optimaal) hoopt men dat dergelijke reparatie, of zelfs vervangingskosten, in het gemaakte jaar kunnen worden besteed.

Maar de analyse die nodig is om te bepalen wat er moet gebeuren, is niet zo eenvoudig, vooral met de recente uitgifte van de Tangible Property Regulations door de IRS. Als u echter uw dak repareert vanwege schade aan uw dakspanen of lekken, worden deze kosten geclassificeerd als een reparatie en worden ze uitgegeven. Het komt erop neer dat u een nieuw dak op huurwoningen kunt kosten door jaarlijkse afschrijvingskosten te claimen. Een nieuw dak op het terrein kwalificeert als een verbetering, restauratie of verbetering van het onroerend goed, wat betekent dat het een kapitaalverbetering is.

Het nieuwe dak wordt ook behandeld als een los activum van de bestaande structuur van het pand, wat betekent dat u het kunt afschrijven over de gebruiksduur van 27,5 jaar. Het moet als activum worden vermeld. Als u probeert te bepalen of een nieuw dak wordt beschouwd als een reparatie of een verbetering voor belastingdoeleinden, dan bent u op de juiste plek. En vergeet niet dat als wordt vastgesteld dat de reparaties aan de dakbedekking slechts tijdelijk zijn, ze niet voor belastingdoeleinden kunnen worden afgetrokken.

Beleggers kunnen ook hun belastingadviseur of gecertificeerde openbare accountant (CPA) willen raadplegen om ervoor te zorgen dat de belastingberekeningen voor het nieuwe dak voldoen aan de nieuwste IRS-voorschriften en zo nauwkeurig mogelijk zijn. Dat komt omdat de IRS een nieuw dak op zichzelf als een aanwinst behandelt, wat betekent dat het vatbaar is voor verslechtering of veroudering. Ten eerste is het essentieel om de mening van een expert te krijgen over hoe uw dak kan worden gerepareerd of dat een nieuw dak u later in het leven betere resultaten oplevert. Vergeet niet dat u altijd een aannemer moet raadplegen voordat u beslissingen neemt over de staat van uw dak.

Een dakvervanging die de waarde van uw huis verhoogt, moet gedurende vele jaren worden gekapitaliseerd en afgeschreven. Helaas eisen de meeste verzekeringsmaatschappijen dat u elke tien jaar een eigen risico betaalt elke keer dat het dak wordt gerepareerd. Deze dragende dakelementen worden minder snel vervangen, tenzij er een catastrofale storing optreedt, zoals door een tornado of brand of langdurige verwaarlozing van de dakbedekking. Zorgvuldige analyse zal ondersteunende redenen opleveren om de kosten van dakbedekkingswerkzaamheden op de juiste manier te behandelen als reparatiekosten van het lopende jaar of een kapitaalverbetering.

Eigenaren van gebouwen geven vaak aanzienlijke bedragen uit om delen van verschillende componenten van het daksysteem te vervangen. De afschrijving begint wanneer het dak in gebruik is en eindigt wanneer u de kosten volledig hebt afgeschreven. Als u bijvoorbeeld een daklek heeft gehad, dan zou dat als een reparatie worden beschouwd, aangezien er schade is geweest aan een deel van uw dak dat moet worden gerepareerd. Bij het evalueren van dit probleem is het belangrijk om een basiskennis te hebben van de fysieke kenmerken van gangbare daksystemen.

Betere informatie en een beter begrip van de omstandigheden die de dakbedekkingskosten vereisen, resulteren in betere kansen om de behandeling van dergelijke kosten door een belastingbetaler te optimaliseren.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *