Kan ik zelf een dak opnieuw maken?

De waarheid is dat iedereen zijn eigen dak kan vervangen, met behulp van de vele doe-het-zelfwebsites. Voor woonhuizen duurt het vervangen van daken doorgaans twee dagen - de eerste dag om het oude dak te verwijderen en de tweede dag is om het nieuwe te installeren.

Kan ik zelf een dak opnieuw maken?

De waarheid is dat iedereen zijn eigen dak kan vervangen, met behulp van de vele doe-het-zelfwebsites. Voor woonhuizen duurt het vervangen van daken doorgaans twee dagen - de eerste dag om het oude dak te verwijderen en de tweede dag is om het nieuwe te installeren. Uiteindelijk is mijn antwoord ja, je kunt je eigen dak repareren of vervangen, maar ik zou zelden aanraden om het echt te proberen. Er zijn te veel manieren om schade aan het dak of aan uzelf te veroorzaken als u niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, en uiteindelijk kunnen deze u uiteindelijk veel meer kosten dan het geld dat u hebt bespaard door in de eerste plaats GEEN gekwalificeerde aannemer in te huren.

Dat gezegd hebbende, kies zorgvuldig een aannemer en doe een beetje onderzoek, huur niet de eerste man in die met een hamer in een pick-up stopt. Zorg ervoor dat hij een vergunning heeft en verzekerd is en over de juiste kwalificaties beschikt om het werk goed te doen. Denk NIET dat je geld zult besparen door de goedkoopste man in te huren, meestal zullen ze je op de lange termijn veel meer kosten. Neem contact op met de BBB om de inloggegevens van een aannemer te verifiëren en hoe lang hij al actief is.

Krijg insidertoegang tot onze beste financiële tools en inhoud Bij Bankrate streven we ernaar om u te helpen slimmere financiële beslissingen te nemen. Hoewel we ons houden aan strikte redactionele integriteit, kan dit bericht verwijzingen bevatten naar producten van onze partners. Hier is een uitleg over hoe we geld verdienen. Onze missie is om lezers te voorzien van nauwkeurige en onbevooroordeelde informatie, en we hebben redactionele normen opgesteld om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Onze redacteuren en verslaggevers controleren de redactionele inhoud grondig om ervoor te zorgen dat de informatie die u leest juist is. We onderhouden een firewall tussen onze adverteerders en onze redactie. Onze redactie ontvangt geen directe vergoeding van onze adverteerders. De redactie van Bankrate schrijft namens JOU — de lezer.

Ons doel is om u het beste advies te geven om u te helpen slimme persoonlijke financiële beslissingen te nemen. We volgen strikte richtlijnen om ervoor te zorgen dat onze redactionele inhoud niet wordt beïnvloed door adverteerders. Ons redactieteam ontvangt geen directe vergoeding van adverteerders, en onze inhoud wordt grondig gecontroleerd op feiten om de nauwkeurigheid te garanderen. Dus of u nu een artikel of een recensie leest, u kunt erop vertrouwen dat u geloofwaardige en betrouwbare informatie krijgt.

Onze experts helpen u al meer dan vier decennia uw geld onder de knie te krijgen. We streven er voortdurend naar om consumenten deskundig advies en de tools te bieden die nodig zijn om tijdens de financiële reis van het leven te slagen. Bankrate volgt een strikt redactioneel beleid, dus u kunt erop vertrouwen dat onze inhoud eerlijk en nauwkeurig is. Onze bekroonde redacteuren en verslaggevers creëren eerlijke en nauwkeurige inhoud om u te helpen de juiste financiële beslissingen te nemen.

De inhoud die door onze redactie wordt gemaakt, is objectief, feitelijk en wordt niet beïnvloed door onze adverteerders. Hier is wanneer u dat zou moeten doen, wanneer u dat niet zou moeten doen, en wat u moet weten over dakvervangingen en reparaties om u te helpen beslissen. Bij het overwegen van een doe-het-zelf-dakvervanging, zijn hier enkele van de voor- en nadelen die u moet wegen. Als u eerder dan later een reparatie moet uitvoeren, ziet u lekken, voelt u tocht of ziet u knikken wachten op een aannemer misschien geen luxe die u hebt.

En je kunt er zeker van zijn dat sommige bedrijven meer in rekening brengen voor spoed. Je hebt ook een aantal gespecialiseerde gereedschappen nodig om het werk gemakkelijker en sneller te laten verlopen, zoals een dakspijkermachine, luchtcompressor, luchtslang, kitpistool, verlengladder en kniptangen, om er maar een paar te noemen. Wees voorbereid om veel van hen ook de ladder op te slepen. Hoe groter je dak, hoe meer materialen je nodig hebt.

En hoe meer tijd u investeert in het transporteren en installeren ervan. Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is de hoek van uw dak of helling, zoals de profs zeggen. Laag hellende daken zijn gemakkelijker om dakspanen op te installeren vanwege hun plattere hoeken. Omgekeerd zijn daken met een hogere hoek tijdrovender en moeilijker.

Als uw dak veel extra elementen heeft, zoals schoorstenen, dakkapellen of dakramen, wordt het werk ook ingewikkelder. Er zijn verschillende dakbedekkingsmaterialen om uit te kiezen, zoals asfalt, metaal, hout, klei en leisteen. En sommige zijn vriendelijker voor doe-het-zelvers dan andere. Lichtgewicht materialen zoals asfalt of houtschudding zullen gemakkelijker te installeren zijn dan zwaardere of meer sierlijke materialen zoals metaal of leisteen.

Over het algemeen zijn asfaltshingles, hoewel niet de meest glamour, betaalbaar en verrassend duurzaam, en gaan ze gemiddeld tot 30 jaar mee. Als u besluit om deze route te volgen, let dan goed op de hagelclassificatie, aangezien niet alle asfaltshingles van dezelfde kwaliteit zijn. Zoek naar degenen met een UL 2218 Klasse 3- of 4-classificatie. Ondertussen bieden metalen daken een uitzonderlijke duurzaamheid tot 50 jaar.

En ze kunnen orkaan- en hagelbestendig zijn en bieden uw huis bescherming in de zwaarste weersomstandigheden. Maar met metalen daken kunt u niet slechts één dakspaan vervangen. In plaats daarvan moet je een heel paneel maken op basis van de manier waarop ze zijn samengevoegd. Mogelijk hebt u een vergunning nodig voordat u aan het werk gaat.

Je kunt contact opnemen met je gemeente om te zien of ze er een nodig hebben en of ze er een aan een amateur geven. En als je een VvE hebt, zorg er dan voor dat je ook hun goedkeuring krijgt. Ze kunnen erop aandringen dat u een professional inhuurt. U wilt ook de verzekeringspolis van uw huiseigenaar controleren.

De meeste dekken geen dakreparaties en -vervangingen als gevolg van normale veroudering en slijtage, maar velen zullen dakschade dekken die wordt veroorzaakt door veelvoorkomende gevaren, zoals hagel, vuur of wind. Ze kunnen echter eisen dat een professionele gebonden en erkende dakdekker enig werk doet. Als uw dak verder beschadigd raakt door uw inspanningen, dekken ze dat misschien niet. Ze zouden waarschijnlijk ook geen rekeningen dekken van eventuele verwondingen die je oploopt.

Als dakbedekkingskosten een probleem zijn, maar u weet niet zeker of u het alleen wilt doen, zijn hier enkele andere manieren om de prijs van het project in lijn te krijgen. Als het gaat om redo's op het dak, bepalen tijd, kosten en fysieke inspanning allemaal uw besluitvormingsproces. Als je een beginnende doe-het-zelver bent, is het uitvoeren van kleine reparatieklussen zoals het vervangen van dakspanen een verstandige manier om meer te weten te komen over hoe je dak werkt en geld te besparen. Als u meer technische expertise heeft, bespaart het vervangen van een dak u duizenden dollars aan arbeidskosten, maar wees realistisch over uw vaardigheden en kracht.

Hoewel u geld kunt besparen door het zelf te doen, kan het dagen of zelfs weken duren om het project af te ronden. Ondertussen kunnen professionals in slechts een dag of twee een dak installeren. U wilt dus besparingen versus tijd afwegen om te bepalen welke het beste bij u past. Zodra deze cursus is gelegd, kunt u beginnen met het klikken van horizontale krijtlijnen op het dak om rechte rijen te garanderen.

Dakdekkers hebben zoveel tijd op daken doorgebracht dat ze gewoon weten hoe ze rond moeten lopen, zelfs op een glad dak, en niet alleen vakkundig manoeuvreren, maar zich daarbij ook op hun gemak voelen. Of het nu dichter bij keukenverbouwing of dichter bij het schilderen is, hangt af van hoeveel ervaring je hebt met dakbedekking. Om dergelijke kwel te voorkomen, brengt u zelfklevende waterdichte onderlaag („ijsbarrière”) aan, die stevig hecht aan kale dakbedekking en afdichtingen rond spijkers die erdoorheen worden gedreven. Nadat je een vergunning hebt verkregen (indien nodig) en het dak veilig schoon hebt gestript, knippert de nageldruppelrand vlak langs de dakrand.

De hoogte van uw dak en de windomstandigheden in uw omgeving hebben ook invloed op het aantal spijkers dat u moet gebruiken en waar. Als een tegelprofessional je vloeren opnieuw komt doen, wil je misschien de oude vloer verscheuren voordat hij arriveerde. Professionele dakaannemers moeten nog steeds het nieuwe dak installeren, welk dakbedekkingsmateriaal het ook is. Investeer in een paar grote zeilen om uw planten en landschapsarchitectuur te beschermen en om de duizenden spijkers te vangen die van het dak zullen regenen.

De typische huiseigenaar brengt geen tijd door op zijn dak, en zelfs als je toevallig een bergbeklimmer of skydiver bent en je al comfortabel bent met hoogtes, is het doorkruisen van een dak een heel ander dier. Als je absoluut een nieuw dak nodig hebt om je energierekening te verlagen en water en wind uit je huis te houden, maar je kunt het je niet veroorloven, praat dan met een professionele dakdekker. Laat de dakspanen echter niet op het dak bezorgen, als je nog twee lagen oude dakspanen hebt om af te scheuren, kan het te veel gewicht zijn voor je spanten. Dit in combinatie met het gevaar om op een dak te staan, maakt dit een zware taak voor wie weinig ervaring heeft met dakbedekking.

.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *