Kun je nieuwe dakshingles over oude plaatsen?

Hoewel een reparatietaak vaak handiger en iets kostenefficiënter kan zijn, is het nooit een goed idee om nieuwe gordelroos over oude te plaatsen. Of het nu gaat om het repareren van een deel van het dak, of het vervangen van een geheel dak, het is altijd het beste om de oude dakspanen omhoog te trekken voordat u de nieuwe neerlegt.

Kun je nieuwe dakshingles over oude plaatsen?

Hoewel een reparatietaak vaak handiger en iets kostenefficiënter kan zijn, is het nooit een goed idee om nieuwe gordelroos over oude te plaatsen. Of het nu gaat om het repareren van een deel van het dak, of het vervangen van een geheel dak, het is altijd het beste om de oude dakspanen omhoog te trekken voordat u de nieuwe neerlegt. Een van de belangrijkste en meest eenvoudige redenen waarom een overlay niet mogelijk is, is wanneer u geen asfaltshingles heeft. Het installeren van een nieuw dak boven een bestaand dak kan alleen worden gedaan als je gordelroos hebt, omdat je alleen gordelroos over gordelroos kunt plaatsen.

Het is niet mogelijk om materialen te mengen, noch om een nieuwe laag over leisteen of houten tegels te leggen. De kans is groot dat uw dakconstructie is ontworpen voor een dode belasting van één laag dakspanen, plus extra voor sneeuw en een veiligheidsmarge. Heroofing is niet hetzelfde als dakvervanging en er zijn bepaalde voorwaarden waaraan uw dak moet voldoen om een haalbare kandidaat te zijn voor herdaking. Als u erover nadenkt om het dak van uw huis te vervangen door iets anders dan asfaltshingles, kunt u mogelijk uw bestaande dak met rust laten, afhankelijk van uw lokale bouwcode.

Blijf lezen om alles te weten te komen over herovering, inclusief hoe het verschilt van een dakvervanging en wat de belangrijkste voordelen zijn. Re-dakdekkers hebben trucs om nieuwe dakshingles over oud te leggen, zodat dezelfde step-ups tussen banen worden gehandhaafd, maar als oude dakspanen worden gecupt, gekruld of anderszins misvormd zijn, zullen die defecten doortelegraaf naar de nieuwe laag. Hier zijn dingen om te bekijken als u serieus overweegt om uw nieuwe dakshingles bovenop de oude te plaatsen. U bespaart op korte termijn kosten, maar u zult uiteindelijk op een gegeven moment de volledige kosten van een nieuw dak moeten betalen.

Veel dakdekkers raden aan om gelamineerde of dimensionale dakspanen te gebruiken voor herdaken omdat ze dikker zijn dan standaard dakspanen en vaak een verspringend randprofiel hebben (voor uiterlijk) dat helpt eventuele dips of hoge plekken in de oude dakbedekking te verbergen. Hoewel sommige ervaren dakdekkers trucs hebben om nieuwe dakshingles over het oude te leggen, is er nog steeds een kans dat er gekrulde, komvormige of misvormde dakspanen zijn. Bij sommige huizen zorgt het extra gewicht van meerdere lagen ervoor dat de dakbedekking (terrasplanken) tussen de spanten of spanten doorzakt. Sommige dakdekkers installeren een laag waterdichte shingle underlayment (WSU) over de bestaande dakspanen aan het dakranduiteinde, zoals zou worden gedaan voor een dak dat op kale omhulling is gelegd.

Dakbedekkingsmaterialen en een afvalcontainer worden doorgaans een dag of twee voor uw geplande herdakproject in het Tristate-gebied afgeleverd. In tegenstelling tot een dakvervanging gaat het niet om afscheuren, wat betekent dat het zowel tijd als kosten voor het project vermindert. Als u besluit dat u absoluut uw dak opnieuw moet aanbrengen, gebruik dan gelamineerde of dimensionale dakspanen, omdat ze dikker zijn en verspringende randprofielen hebben die helpen om eventuele hoge plekken of dips in de oude dakbedekking te verbergen. Herdakbedekking kan ook worden gedaan wanneer u gewoon een verandering op uw dak wilt of nodig heeft - misschien wilt u een ander ontwerp of andere kleur, of misschien renoveert u uw huis volledig zodat u wilt dat het dak bij uw nieuwe stijl past.

Het is belangrijk om te weten dat dit proces maar één keer kan worden uitgevoerd, omdat je maar twee lagen dakspanen op je dak kunt hebben.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *