Is het beter om een nieuw dak boven een oud dak te plaatsen?

Hoewel een reparatietaak vaak handiger en iets kostenefficiënter kan zijn, is het nooit een goed idee om nieuwe gordelroos over oude te plaatsen. Of het nu gaat om het repareren van een deel van het dak, of het vervangen van een geheel dak, het is altijd het beste om de oude dakspanen omhoog te trekken voordat u de nieuwe neerlegt.

Is het beter om een nieuw dak boven een oud dak te plaatsen?

Hoewel een reparatietaak vaak handiger en iets kostenefficiënter kan zijn, is het nooit een goed idee om nieuwe gordelroos over oude te plaatsen. Of het nu gaat om het repareren van een deel van het dak, of het vervangen van een geheel dak, het is altijd het beste om de oude dakspanen omhoog te trekken voordat u de nieuwe neerlegt. dakvervanging kost veel meer tijd en arbeid en is daarom duurder dan herovering. Wanneer een dak geen onderliggende problemen heeft, als het oud is en gewoon zijn functie verliest, kan herovering een betere oplossing zijn omdat het veel minder werk aan uw huis en minder geld met zich meebrengt.

Als de omstandigheden goed zijn, kunnen nieuwe gordelroos die over oude wordt gelegd net zo aantrekkelijk en duurzaam zijn als gordelroos die op kale omhulling wordt gelegd. Installatie is eenvoudiger dan voor een afscheurklus, omdat u de bestaande gordelroos kunt gebruiken als leidraad voor het leggen van de nieuwe. U moet er echter voor zorgen dat u gordelroos correct installeert, zodat ze plat liggen. En een goede klus is het installeren van nieuwe flitsen in plaats van te vertrouwen op de bestaande.

Het kost veel meer arbeid om al het bestaande dakbedekkingsmateriaal volledig te verwijderen en vervolgens alle verwijderde lagen te vervangen. Het installeren van nieuwe dakshingles over de oude verdubbelt effectief het eigengewicht van de dakbedekking, dus u moet ervoor zorgen dat uw dakconstructie de extra belasting aankan (wat de meeste dakdekkers die bereid zijn over het oude te installeren niet zullen doen). De nestmethode minimaliseert meestal de hierboven genoemde „telegrafering” en wordt vaak gebruikt bij het aanbrengen van Engelse of metrische dakshingle over dakshingles van vergelijkbare grootte. Deze methode zorgt meestal voor de juiste belichting van de dakshingles en wordt vaak gebruikt bij het aanbrengen van dakshingles van metrisch formaat over Engelse of over houten dakspanen.

Ik heb net mijn dak laten doen door John en de jongens van Fortified Roofing Brick, geweldig werk en gemakkelijk in de omgang. De nestmethode stoot de bovenrand van de nieuwe dakshingle tegen de onderkant van de bestaande dakshingle. De onderlaag die tussen de dakbedekking en de dakspanen wordt gelegd, is er om een zeer goede reden; water kan onder dakspanen komen, ongeacht hoeveel lagen dakbedekking je hebt. We zien deze laag als een upgrade, of zelfs een verjonging van uw dak die uw lekbescherming een boost geeft.

Daarom melden huisinspecteurs vaak dubbellaagse daken wanneer ze ze vinden, en kunnen ze de kopers waarschuwen voor mogelijke problemen in verband met overslagdaken. Na hun dakinspectie komt een professionele dakdekker naar u toe met zijn rapport of een aanbeveling, waarin wordt uitgelegd waarom uw dak wel of niet geschikt is voor herdakbedekking. Als u in de toekomst wat verder kijkt, vermindert het gebruik van bitumen dakspanen voor uw dak de impact op het milieu. Re-dakdekkers hebben trucs om nieuwe dakshingles over oud te leggen, zodat dezelfde step-ups tussen banen worden gehandhaafd, maar als oude dakspanen worden gecupt, gekruld of anderszins misvormd zijn, zullen die defecten doortelegraaf naar de nieuwe laag.

Herdakbedekking is een geweldige optie voor degenen die geen volledige dakvervanging nodig hebben, die een over het algemeen goed dak hebben dat aan het einde van zijn levenscyclus is of een dak dat langzaam zijn functie verliest. Uw dakdekker kan meteen beginnen met de installatie van de nieuwe dakshingles, zonder tijd te besteden aan het verwijderen en afvoeren van dakspanen.

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *